Di usia perkahwinan yang ke-lima, Allah makbulkan doa yang selama ini dipinta.

Awal Januari 2016, alhamdulillah disahkan hamil! 🙂 Tiada ungkapan kata-kata, bahkan hampir tidak percaya. Alhamdulillah thumma alhamdulillah.

Sepanjang kehamilan, saya mengamalkan Set Ibu Hamil Shaklee.
ESP (Soy Protein Isolate Powder )
ESP membekalkan sumber protein harian keperluan badan merupakan soya non-GMO (non-genetic modified organism) yang dipelihara kualiti dan khasiatnya. ESP mengandungi kesemua sembilan asid amino yang diperlukan badan kita. Sangat sesuai untuk ibu hamil kerana rendah lemak, rendah kalori dan tanpa kolesterol, mengurangkan risiko ibu hamil mendapat diabetes ketika kehamilan.

Vitalea Iron Formula
Multivitamin yang mengandungi zat besi dan juga asid folik(200mcg) keperluan ibu mengandung. Zat besi sangat penting untuk mengelakkan masalah Hb (hemoglobiin) rendah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu mengandung.

B-complex
Vitamin anti-stress. B-complex mengandungi kelapan-lapan jenis vitamin B semulajadi yang diperlukan badan dan juga asid folik (200mcg) untuk perkembangan janin yang sihat.

Sustained Release Vita C
Membantu sistem anti-bodi. Semasa hamil tidak boleh mengambil sebarangan ubat, vitamin C membantu jika selsema atau demam semasa mengandung.

OmegaGuard
Sumber omega-3 untuk pembentukan sel-otak janin.

OsteMatrix
Pil kalsium yang membekalkan kalsium dan vitamin D untuk penyokongan pembentukan tulang janin, juga membantu ibu mengurangkan kekejangan (cramp) kaki di sepanjang kehamilan.

Hubungi saya untuk konsultansi percuma!

Fiza
+818043311901
ibuimad@gmail.com

Set Ibu Hamil Shaklee Yang Awesome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!